sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Tuiti tuiti tättönen -täkki

Nyt se on valmis! Neiti nimesi täkin "Tuiti tuiti tättönen -peitoksi", lempilaulun mukaisesti. Täytyy myöntää, että olihan siinä työtä, mutta loppuun päästiin kuitenkin melko helposti. Ja lopputulos, pienen tytön ihaileva huokaisu, korvaa kyllä kaikki myöhäiset työtunnit, joita tähän käytin. Paljon olisi vielä tilkuttamisesta opittavaa, jotta valmiista työtä ei löytyisi niitä harmittamaan jääviä ryppyjä ja muita kauneusvirheitä. Toisaalta, jos kaikki olisi kovin helppoa, tuskin työn valmistuminen tuntuisi näin hyvältä. 


Malli: Tuiti tuiti tättönen, oma sovellus perinteisestä tähtiblokista
Kankaat: lime ja pinkki pallopuuvilla Lasten Metsolasta ja Eurokankaasta, leppäkerttu- ja raitapuuvilla Urban Zoologie (Ann Kelle) Fabric Shoppesta


Tikkasin täkin melko yksinkertaisesti ompelemalla täkin keskiosassa lähes pelkästään olemassa olevia saumoja pitkin. Täkin reunat sen sijaan tikkasin edestakaisella ompeleella matkimalla tähtien sakaroita. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei tikkauksen lähempi tarkastelu olekaan kovin imartelevaa. Täkin toisella puolella käytin pelkästään pinkkiä pallopuuvillaa. Jos siis kyllästyy kirjavaan tähtikuosiin, on täkki helppo kääntää toisinpäin ja saada yksinkertaisempi värimaailma tilalle. 


Raskausaikana ompelemani vauvatäkki voidaankin nyt siirtää muistolaatikkoon. Se onkin jäänyt jo aikaa sitten pieneksi ja on palvellut lähinnä vain nalle-kavereiden peittona.  Täkki pitää kuitenkin sisällään ihania muistoja Neidin vauva-ajasta. Toivottavasti sen päällä köllöttelee joku päivä lapsenlapsiakin :)


Suuri työ on perinteiden mukaisesti palkittava. Tällä kertaa palkitsin itseni ostamalla kauan himoitsemani lasisen Pentikin kakkukuvun ja leipomalla sen täyteen porkkanamuffinsseja. Kyllä kelpaa. Seuraavallekin täkille on jo olemassa suunnitelma, mutta toteutuksen aloitus siirtyy työkiireiden vuoksi ensi kesään. Tässä välissä on kiva toteuttaa hieman pienempiä projekteja.

Nam.

11 kommenttia:

 1. Peitosta tuli tosi kivannäköinen. Tilkkutyöt ovat todella haastavia, niitä tehdessä saa pitää kieli keskellä suuta, jotta saumat saa kohdalleen. Mutta niitä ei yleensä onneksi kovin hyvin huomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Haastavaa, mutta niin koukuttavaa.

   Poista
 2. Tulipas siitä niin ihana, että en edes raaskisi käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä pääsi heti käyttöön, mutta myönnän olevani tarkka peitosta: ei banaanin tms. napostelua peiton päällä, eikä ainakaan taiteilua värikynillä.

   Poista
 3. On se vaan ihana! Ja kivan sängyn ootte löytäneet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taattua Ikea-laatua ;) Kyttäsin pari kuukautta myyntiin tulevia käytettyjä lasten sänkyjä ja kiersin kaikki Oulun huonekalukirpparit: ei mitään. Tämä lähti sitten mukaan Tampereelta, kun oli käyntiä siellä.

   Poista
 4. Ihan osuva nimi täkille! Upea tuli!

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavan upea peitto! Tykkään kovasti sekä mallista että väreistä, kova homma varmasti ollut tuossa, mutta lopputulos tosiaan palkitsee vaivannäön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen kyllä hehkuttanut aikaansaannostani niin, että kohta mieskin hermostuu.

   Poista
 6. Kaunis on, niin täkki kuin palkinto! Onnea työn valmistumisen ja nimeämisen johdosta!

  VastaaPoista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)