sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Siitä se ajatus sitten lähti....

Useissa seuraamissani blogeissa on jo pitkään valmistauduttu tulevaan kesään. Itse puolestani olen elänyt jo ensi talvea; miettinyt talviasusteita ja ostanut jopa uuden toppahaalarin ensi talveksi, kun sopiva sattui löytymään Metsolan alesta. Kesävaatteiden suhteen minulle tuli kiire vasta, kun tajusin, ettei Neidillä ole mitään sopivaa vaatetta huhtikuun Barcelonan matkaa varten. Säätiedotukset näyttävä Espanjaan jo tällä hetkellä + 15-20 asteen lämpötilaa, joten ihan villavaatteissa sinne ei kannata lähteä...


Olen aivan ihastunut tähän Metsolasta saatavaan pilkulliseen puuvillapopliiniin. Kun sitten löysin söpön kesätopin kaavan Etsystä, oli kangasvalinta jo selvillä. Yhdistin toppiin Neidin lempivärit, limenvihreän ja räiskyvän pinkin, ja lopputuloksesta tuli melkoisen herkullinen. 


Malli: Flower top, Dans la Lune, omin pienin muutoksin
Kangas: Puuvillapopliini Lasten Metsolasta
Koko: noin 90

Ja kuten sanonta kuuluu, siitä se ajatus sitten lähti. Topin värit ovat niin herkulliset, että päätin ommella Neidille päiväpeitteen käyttäen siinä samoja kankaita. Pari tähtiblokkia ovat jo valmiina, vielä "muutama" puuttuu. Toivottavasti saan peitteen valmiiksi siihen mennessä, kun Neiti muuttaa pinnasängystä isojen tyttöjen sänkyyn. Tuota sänkyä on etsitty kissojen ja koirien kanssa vähän joka paikasta, mutta sopivaa ja äidille mieluisaa ei tunnu löytyvän mistään.Vinkkejä otetaan siis mielellään vastaan :)

Tähtiblokin malli on kurkattu täältä.

5 kommenttia:

 1. Aivan ihanat värit,sopii kyllä tosi hyvin yhteen.Ja tosi hieno päiväpeitto on tulossa :)

  VastaaPoista
 2. Tuosta on tulossa aivan mahtava päiväpeitto! Ja hassua, mä ompelin eilen yhden kesäsetin aivan samalla värityksellä.. :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit miten söpö toppi ja sopii neitoselle just loistavasti (olen muuten superkade teidän reissusta).

  Monta tuollaista ruutua olet peittoon tekemässä? Just tuommoinen olisi ihana poikienkin kerrosänkyyn, vaikka varsinaisessa käytössähän se ei kyllä aikoihin tule olemaan...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivoista kommenteista :)

  Sara, yhden tuollaisen blokin koko on noin 35x35 cm. Ajattelin siis laittaa niitä 2 vierekkäin ja 3 päällekkäin, jolloin niistä muutaman kangaskehyksen kanssa tulisi noin 100x160 cm. Pidemmän siitä saa helposti lisäämällä vielä yhden blokkikerroksen pituussuunnassa :) Näyttäis varmasti kivalta myös F:n ja pikkuveljen huoneessa, eikä tuota ole ihan kamalan hankala tehdäkään, kunhan on huolellinen mitatessa palasia (itse en aina ole).

  VastaaPoista
 5. Pinkki ja lime ne yhteen sopii :) Tosi kiva toppi :)Sängynpeitosta tulee varmaan herkullinen!

  VastaaPoista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)