torstai 16. helmikuuta 2012

Täydellisen pipon metsästystä

Tykkään pipoista. Minulle onkin kertynyt niitä vaikka minkälaisia; mummomyssyjä, urheilupipoja, läpällisiä hiihtomyssyjä, isoja, lörpöttäviä, ommeltuja, neulottuja, virkattuja. Valinnanvaraa siis olisi, mutta silti pidän aina vain niitä samoja, joihin olen joskus tykästynyt. Täten olenkin päättänyt aloittaa täydellisen pipon metsästyksen. Tavoitteenani on löytää tai kehittää kaava tai ohje, jolla takuuvarmasti saan aina omaan päähän istuvan pipon tai myssyn. Tiedän jo, että sen tulee olla melko löysä, mutta silti istua päähän niin, ettei koko ajan tarvitse miettiä, tippuuko se kovemmassa menossa. 

Vuosi sitten ostin Lasten Metsolasta froteemyssyn, joka oli kokoa 5-6 v. Minun päähäni se istui kuitenkin täydellisesti, joten sitä on tullut pidettyä paljon ja sen myssystä näkeekin. Koska pidän mallista kovasti, päätin tehdä ensimmäisen version "täydellisestä piposta" tuolla mallilla. Samaa Pikku Piltinkin blogista löytyvää ohjetta olen kokeillut jo aiemmin KittyKitty-pipoon


Materiaaliksi valikoitui RosaMatildalta tilattua mustaa luomutrikoota. Valmiiseen pipoon tuputtelin Sinooperista hankitun sapluunan ja kirpparilta löytyneen kimallevärin avulla hauskan pöllön. Mielestäni lopputulos on oikein hauska, vaikka onnistuinkin sotkemaan väriä vähän sapluunan ulkopuolellekin (läntti näkyy kuvissa). Pipo on kuitenkin niin mieluisa, että se unohtui valokuvaussession jälkeen päähän.


Olen yrittänyt pienentää kangasvarastoani ompelemalla pienimmistä tilkuista tällaisia vauvapipoja. Lähipiiriin onkin syntymässä lähiaikoina useita pikkuisia, joten pipoille on tiedossa jo uudet omistajat. Upsis muisti minua ihanalla tunnustuksella. Kiitos :) Tunnustuksen mukana tuli myös tehtävä:  

"Tunnustukseen kuuluu että tunnustuksen saajan pitää kiittää tunnustuksen antajaa ja jakaa se kahdeksaan (8) muuhun blogiin, ilmoittaa siitä heille sekä jakaa kaikkien kanssa kahdeksan (8) tunnustusta itsestään"


Kokeillaan :)
1. Olen tällä hetkellä herkkulakossa, mutta mietin alituiseen pakastimessa odottavia korvapuusteja.
2. Tasapainoilen jatkuvasti äiti-minän ja ura-minän kanssa. Nautin suuresti työelämän haasteista, mutta samaan aikaan haluaisin vain olla kotona Neidin kanssa ja paistaa pullaa.
3. Myönnän potevani jatkuvaa huonoa omaatuntoa Luna-koiran takia. Työpäivän ja kotiaskareiden jälkeen ei koiravauvalle jää enää yhtä paljon laatuaikaa kuin ennen.
4. Olen nykyisin hirvittävän laiska kotitöissä. Ennen pidin tiukasti kiinni jokaviikkoisesta siivouspäivästä, nykyisin en tahdo saada aikaan yksinkertaisimpiakaan ylläpitosiivouksia.
5. Tunnustan, että tahdon delegoida kotimme siivouksen ammattilaiselle. Suunnitelmia tämän eteen on jo tehty.
6. En ole lukenut kaunokirjallisuutta aikoihin. Viimeisin kirja, jonka ehdin kesälomalla lukemaan, oli äidin kirjahyllystä löytynyt Anni Polvan "Vihellä minulle Viki". Laatudraamaa todellakin.
7. Itsekurini on viime aikoina löystynyt huolestuttavan paljon. Annan itselleni luvan herkutella lähes milloin vain ja se ikävä kyllä näkyy.
8. Aion nyt mennä sinne pakastimelle.

9. Tämä tunnustus kuuluisi niin monelle ihanalle blogille, etten jaksa miettiä tätä tällä hetkellä. Suuntaan sen sijaan herättämään pientä flunssapotilasta, jotta saan seuraa iltapäiväteelle.

2 kommenttia:

  1. Tuo "Vihellä minulle Viki" sai hymyn huulille:D
    Täällä muuten myös yksi pipofriikki. Takit ja muut ulkovaatteet kun pysyy suht samoina, pipoja voi vaihdella mielen mukaan ja saa vähän vaihtelua. (Oma lempipipo on Stadiumista. pinkki-punaraidallinen. Odotan kevättä, sen verran ohut, etten ole vielä pystynyt pitämään.)

    VastaaPoista
  2. Totta, edullisempaa päivittää asusteet kuin koko garderoobi :)

    VastaaPoista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)