torstai 10. toukokuuta 2012

Roskisdyykkari tässä moi!

Joskus sitä vain sattuu olemaan onnenpäivä. Sellainen sattui omalle kohdalle viikonloppuna. Olin viemässä tapani mukaan roskapussia taloyhtiömme roskakatokseen, kun energiajäteen keräysastiassa silmiini osui jotain kiinnostavaa. Siellä roskien joukossa, aivan hylättyinä, lojuivat nämä upeat kranssipohjat. Tiedän, että jouluun on vielä aikaa, mutta en voinut antaa näiden löytöjen kulkeutua polttolaitokselle. Varsinkaan, kun muistin miten epätoivoisena yritin viime talvena löytää kohtuuhintaisia ja sopivia kransseja kotimme ovelle.


Pienemmän kranssin uskoisin maalaavani huurteisen valkoiseksi. Suurempi saa jäädä tuollaiseksi, mutta se koristellaan kauniilla joulunauhalla ja  jollain muulla sopivalla härpäkkeellä. Tässä vaiheessa tulee hieman häiriintynyt olo; kaivella nyt roskista rempallaan olevia joulukransseja keskellä kauneinta kevättä. Silti ihmettelen suuresti, miten joku on raaskinut heittää tällaiset täysin käyttökelpoiset ja pienellä tuunauksella helposti kaunistettavat kranssit kaatopaikalle.


Olen minä tehnyt  muutakin kuin vain dyykannut. Ompelukone on surissut viime päivinä ahkerasti, mutta ne aikaansaannokset esittelen hieman myöhemmin. Tässä muutama kuva Neidin uusista kevätpipoista. Sydänpipo ommeltiin alunperin Racoonin sydäntakin pariksi, mutta se sopii kivasti myös Po.P:n pinkin välikausipuvun kaveriksi.


Marimekon pallotrikoosta ommeltu neliöpipo tehtiin Espanjan matkaa varten. Sitä on pidetty ahkerasti myös kotisuomessa ilmojen lämmettyä. 


Seuraavaksi jotain ihan vain mulle :)

7 kommenttia:

 1. Voi vitsit mitä löytöjä. Meillä on taloyhtiössä kierrätyshylly, mistä ollaan löydetty millon mitäkin huippua :)

  Ihana Neiti ja pipot. Mistä olet ostanut tuota palltrikoota, mistä sulla oli se omakin paita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kierrätyshylly olis kyllä kätevä. Täytyypä ehdottaa meillekin sellaista.

   Tuon pallotrikoon hamstrasin viime kesänä Marimekon tehtaanmyymälästä Herttoniemestä. Siellä on oma hylly noille asustekankaille. Muualla en ole vastaavaa nähnyt.

   Poista
 2. Mahtavat löydöt. Heh, ei kannata häiriintyä - jos joku on heittänyt omaisuuttaan pois, niin se on vapaata riistaa. :) Joillakin on tapana heittää kaikki edellisvuoden joulukoristeet roskiin heti uudenvuoden jälkeen. Ehkä uusien ostaminen on kivaa, mutta minusta se on aikamoista tuhlausta. En ymmärrä sellaisia ihmisiä ollenkaan, mutta meitä on moneen junaan.

  Hauskoja ompelutöitä. Joskus tulee tehtyä paljon lahjoja muille, mutta välillä on kivaa tehdä jotakin ihan itselle. Kivaa toukokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan ihmetyttää joidenkin ihmisten halu päivittää sisustus, vaatekaappi ja koko elämä uusiksi heittämällä kaikki vanha kaatopaikalle. Itse yritän aina hankkia kestävää ja helposti tuunattavaa, jotta vanhasta saa uudenveroisen pienellä vaivalla. No onneksi on meitäkin, jotka näkevät toisen romuissa aarteita :)

   Poista
 3. Hih, mun vanhemmat raahaa aina jätelavoilta kaikkea sohvasarjasta alkaen:D Todellakin kaikki kannattaa ottaa irti mitä saa, hyvää kamaa menee suotta jätteisiin! (ihmettelen suuresti, miksei ihmiset vielä vaikka kierrätyskeskukseen tavaraa, vaan heittää mielummin pois...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelen. Täälläkin on useita kirppareita ja kierrätyskeskus, joka ottaisi varmasti tällaiset mieluusti vastaan. Mullakin olis varaston perällä useampi säkillinen meille turhaa tavaraa odottamassa pääsyä kierrätykseen.

   Poista
 4. Raahattiin kellarikomeron siivouksen yhteydessä vuosi sitten vanha hyllykkö todella suuren jätehuoneemme nurkkaan ja innolla kiikutin sinne luetut naistenlehdet. No, edelleen olen ainut joka niitä sinne tuo, ja hyllyille on nyt tullut mm. naisten kenkäpari ja tyhjiä viina- ja nyttemmin myös limsapulloja. Edelleen jaksan toivoa että homma kääntyis innokkaammaksi kierrätykseksi, eikä roskishyllyksi. Nyt se on sillä rajalla just ihan kiikun kaakun :/

  VastaaPoista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)