perjantai 20. heinäkuuta 2012

Paluuta arkeen

Kesäloma on pian lopuillaan, joten palaillaanpas pikkuhiljaa myös tänne blogimaailmaan. Alkukesä meni osaltani lähinnä sairastamiseen, niin kovasti iski koivun siitepöly tänä vuonna. Muutaman viime kesän olinkin selvinnyt helpommalla raskaus- ja imetyshormonien avulla. Kesäkuussa tuli myös harrastettua melko koiramaisia aktiviteetteja perheemme karvaisen jäsenen kanssa; koira kun on jäänyt viime aikoina täydellisesti kaksijalkaisen lapsemme varjoon. Muutama viikonloppu kului siis mamman ja koirulin laatuajan merkeissä. Hauskaa oli, mutta tulipa taas todistettua sekin, että koiraneiti on aivan yhtä tuulella käyvä otus kuin perheen muutkin naispuoliset jäsenet.

Sateisen kesäkuun aikana ei tullut pahemmin tehtyä käsitöitä. Neulominen ei juuri innostanut, eikä ompeluunkaan ollut yhtään energiaa, saati aikaa. Sen verran kuitenkin sain aikaiseksi, että siivosin ja järjestin kotimme kaapit. Yhtä sun toista turhaa romua tulikin heitettyä pois ja muut järjestin muun muassa tällaisiin ylijäämätapeteilla päällystettyihin kenkälaatikoihin. Ovat tosi helppoja tehdä ja lopputulos on joka suhteessa oikein siisti. Vielä kun saisi miehenkin opetettua siihen, että kaikelle paikka, ja kaikki paikalle :) Taitaa olla turha toive...


Tänään minua puraisi ompelukärpänen pitkästä aikaa, kun hain postista hartaasti odottamani Mekkotehdas -kirjan. Tilasin tämän jo kuukausi sitten, joten muutama muukin on tainnut haluta samanlaisen ;) Kuvat ja tunnelma kirjassa ovat todella hurmaavia ja mekkokaavat toinen toistaan suloisempia. Ihan ensiksi meillä taitaa valmistua Alviina, sitten Maret, Karoliina, Amalia, Orelma... Huh huh, lista on pitkä.Tilkkuiluunkin pitäisi löytää aikaa. Päätin aloittaa uuden projektin ja malliksi valikoitui Ashleyn ihana Ruby Strings Quilt.  Päätin kokeilla minulle vieraampia värisävyjä ja tilasin Joel Dewberryn Aviary2 -kankaita luumun sävyissä. Tästä on tarkoitus syntyä ihana talvinen torkkupeitto olohuoneen sohvalle. Jos innostusta riittää, ommellaan samoilla tulilla myös sohvatyynyille uuden päällyset. Voi hurjaa, olenkohan haalinut itselleni aivan liian suuren urakan... Jatkoa seuraa, toivottavasti.


2 kommenttia:

 1. Kurjaa kuulla, että olet sairastellut. Koivun siitepöly kiusasi minuakin keväällä aikamoisesti, onneksi loppukesän pölyt eivät ärsytä yhtä paljon. Hienoa, että olet saanut siivottua kaappeja. Minä tein vastaavan siivousurakan viime kesänä ja sen jälkeen oli pitkään todella kevyt olo... Ja tänä kesänä avustimme anoppia tekemään samaa hommaa.

  Kivoja suunnitelmia sinulla tiedossa, mekot ovat aivan ihania, samoin myös tilkkupeitto. Ei se peitto ole liian iso projekti, täytyy tehdä sitä askel kerrallaan, jotta ei panikoidu. Joskus käsitöiden tekemistä haittaa se, että haalii liian monta projektia yhtä aikaa, niin mikään ei edisty kunnolla. Minulla on tätä vikaa, ja siksi tänä kesänä ei ole tullut ommeltua yhtään kesämekkoa... ainakaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Kaappien siivous tosiaan vapauttaa kummasti. Kaikkea ihmeellistä sitä huomaakin säilöneensä nurkissa...

   Heh, minulla nimenomaan on tuota panikoitumisen vikaa. Kaikki pitäisi saada heti sillä sekunnilla valmiiksi. Yritän kuitenkin pitää tuon peittoprojektin maltillisena ja tehdä sitä aina muiden pienempien projektien ohessa :)

   Poista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)