maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pikku emännän viiri

Heti alkuun pahoittelen kuvien heikkoa laatua. Ne on otettu ukkosen paukkuessa ulkosalla, joten valaistuksen suhteen olisi voinut toivoa parempaa hetkeä.


Tällaisia viirejä on näkynyt viime aikoina useammassakin blogissa. Itsekin olen suunnitellut sellaisen askartelua jo hyvän aikaa. Vasta eilen sain kuitenkin aikaiseksi tarttua alati suurenevaan tilkkulootaani. Päätin heti alkuun, että ompelukonetta käytän niin vähän kuin mahdollista ja niinpä nämä viirit onkin kovetettu ja liimattu yhteen takakappaleen kanssa kaksipuoleisen liimakankaan avulla. Helppoa kuin heinän teko. Viirit myös pysyvät hyvin jämäkästi muodossaan ja siitä minä tykkään. Liimauksen jälkeen ompelin vain pari metriä puuvillanauhaa lippunaruksi ja viiri oli valmis asennettavaksi (tosin nyt kuvia katsellessani huomasin, että lippunarun silityskään ei olisi ollut pahitteeksi...).


Neitikin taisi tykätä pikku emännän viiristään, sillä tokaisi sen nähtyään: "oii, kaunis!" Suunnitelmissa olisi askarrella samanlainen, tosin ehkä hieman hillitympi, myös meidän keittiöön. Katonrajassa oleva matala, mutta hyvin leveä ikkuna ei verhoja kaipaa, mutta jotain pientä piristystä kuitenkin. Tällainen viirinauha voisi sopia sinne oikein mainiosti.

4 kommenttia:

 1. Ihana! Mullakin on syksyn suunnitelmissa ruveta tällaisia askartelemaan tilkkupiirissä, kotona kun ei tuu enää juurikaan ommeltua. Just aamulla hidastin lenkillä katselemaan läheisen kioskin kulmiin viritettyä viirisiimaa ja inspiroitumaan, ja sitten täältä heti perään löysin lisää innoitusta :). Jee!

  Hyvä vinkki tuo verhon korvike, meillä yli puolet ikkunoista on verhoitta ja muutamaan oon jotain pehmeää kaivannut, mutten oon keksinyt että mitä. Kiitos siis kimmokkeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. Täällähän sitä ollaan inspiroimassa ja toisaalta taas inspiroitumassa :)

   Poista
 2. Ai säkin höyrähdit näihin viirinauhoihin. Mä en ole sellaisen tekoa harkinnut ainakaan vielä, vaikka tämä sun tekemä on kyllä ihanan pirteä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, enhän voi sille mitään, että kaikesta mihin höyrähdän, tulee yhtäkkiä muotia ;) Katsotaanpas, niin kyllä kohta tuolla sunkin blogin puolella askarrellaan viirejä :D

   Poista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)