keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lintukoto

Olen minä jotain saanut aikaiseksi loman aikana. Maalasin meidän valkoisen eteiskäytävän. Tuo lähes koko asunnon mittainen käytävä on todella hankala; sitä on mahdotonta sisustaa järkevästi ja luonnonvaloa sinne pääsee suotautumaan vain muiden huoneiden kautta ja ulko-oven maitolasin lävitse. Käytävän valkoisuus ja epäsiisteys on harmittanut minua pitkään. Mutta eipä harmita enää. Uuden eteistason avulla pipot, lapaset ja kengät pysyvät hyvässä järjestyksessä, eikä maalattu tila muistuta enää sairaalan vastaanottoaulaa.  


Etsin juuri oikeaa harmaansävyä pitkään. En missään nimessä halunnut harmaata, joka missään valossa taittaa siniseen. Mielestäni oikea sävy löytyi anopilta lainatusta sisustuskirjasta. Kirjassa sävy on rehdin harmaa, mutta seinällä se kyllä taittaa mielestäni kuitenkin siniseen. No, kaikkea ei voi saada. Pääasia, että seinä sointuu käytävän päätyseinällä olevaan koivutapettiin. 

Seinällä näkyvä puuaihe on saatu aikaiseksi maalaamalla seinään aseteltujen koivuaiheisten sisustustarrojen ylitse. Innoissani tilasin Ebaysta kyseiset tarrat ja kuvittelin niillä saavani eloa eteiseen. Maksoin itseni kipeäksi tullimaksuja ja tarrat eivät edes pysyneet seinässä! Mutta hyvä niin, tämä lopputulos voittaa mennen tullen kaikki sisustustarrat. Minulla olisi varastossa tarra-arkkiin kuuluvat limenvihreät lehdet, muutama lintu sekä orava. Päädyin kuitenkin näin yksinkertaiseen ratkaisuun ja asettelin oksalle vain kaksi lintua. Tuollainen alaston puuaihe sopii mielestäni tällä kertaa meille paremmin kuin täydessä lehdessä olevat puut. Ehkä joskus vielä liimailen oksiin lehdetkin.


Eteistasolle on tarkoitus asettaa pehmuste. Kyseinen superlon tilattiin Etolalta mittojen mukaan, mutta pehmusteen verhoilukangas uupuu vielä. En osaa millään päättää, haluanko kankaan olevan todella räikeä vai todella hillitty. Päätösten tekeminen ei ole koskaan ollut vahvin puoleni.

3 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Ja ihana tuo lipasto! Näissä kuvissa harmaa näyttää taittuvan violettiin. Vihreät lehdet sopisi tuon maton kanssa tosi hyvin, mutta toisaalta, yksinkertainen on aina kaunista. :)

  Harmaa on muuten beigen ohella tosi vaikea maaliväri. Meillähän on makkarissa se tapetin vastainen seinä harmaa ja silloin olin kanssa tarkka, ettei se taittaisi siniseen. Ja onnistuin silloin kerrankin hyvin ja löysin sävyn, joka taittaa just sopivasti vihreään. Onneksi koodi on tallessa, jos vielä joskus tarviin uudestaan harmaata maalia. :)

  Vähän alkaisi tehdä mieli päästä tekemään pintaremppaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuota violetin vivahdusta en olekaan huomannut. Mutta joo, ehkä. Edelleen mietin noita lehtiä, mutta ehtiihän ne vaikka ensi kevääksi sitten :)

   Tosi hyvä, että olet jaksanut säilyttää nuo tarpeelliset koodit. Mullakin oli Helsingin kodin ajalta kaikki tallessa, mutta nyt en oo muutamaan vuoteen jaksanut päivittää mun leikekirjaa. Ymmärrän täysin tuon sun remppakaipuun. Olis mahtavaa päästä laittamaan samalla tavalla kaiken uusiksi :)

   Poista
 2. Tosi kaunis sisustus. Seinien värien valinta on joskus tosi hankalaa, mutta tämä teidän valintanne on aivan selvästi onnistunut. :)

  VastaaPoista

Tänne voit jättää puumerkkisi. Ilahdun kovasti kommenteista :)